Helicòpters. Tipus.

Página

A l’actualitat, hi han al mercat diversos helicòpters que podrien utilitzar l’heliport proposat.

Hi ha un ampli ventall de capacitats i autonomies.

Mi-26_1  helicòpter rus

Capacitats per a més de 25 passatgers.

Autonomies de fins a 1.900 quilòmetres.

Eurocopter-EC145-Mercedes-Benz-01

També es disposa d’helicòpters totalment exclusius per a carga de mercaderies.

Mi-26T_for_Kazakhstan_Emergencies_Ministry_3  helic

índice

eurocopter

Airbus EC225 Super Puma MKII+

Un exemple d’helicòpter operatiu seria el Airbus Helicopters EC225 Super Puma Mk II+ (foto), fabricat a França. Té una capacitat per a 24 passatgers, una autonomia de 857 km., i una velocitat màxima de creuer de 276 km./h.

NOVETATS A MIG TERMINI.

Per l’any 2.020, està prevista el llançament de la primera versió de l’Airbus Eurocopter X3, un helicòpter híbrid, amb una velocitat de creuer de 472 km./h. Podrà transportar a 19 persones a una distància de 550 quilòmetres en només 90 minuts. Mesos més tard estarà llesta una segona versió amb capacitat per a 40 passatgers.

X3

Airbus Eurocopter X3

Això significa que podrà transportar 40 passatgers des de l’heliport d’Andorra fins a Mònaco, Ginebra o Madrid, amb 90 minuts. Anar a Lleida o a Barcelona es podrà tardar menys de 20 minuts !!.

x3-2

És evident que, en qüestió de pocs anys, el panorama aeronàutic canviarà totalment. Les marques competidores d’Airbus també estan desenvolupant helicòpters hìbrids, de similars caracterìstiques.

eurocopter-x3

Revista Rotor 105 – Airbus  (pàgines 14-15)

Cal, doncs, que Andorra faci els passos adients per a estar al nivell exigit en connexions aèries. Per tant, no és aconsellable fer inversions d’infraestructures caducades, sense pensar ja en aquest nou futur aeronàutic que se’ns acosta.